En av de tingene vi mener vil ha Best Effekt på treningen vår over lang tid, er funksjonell styrke. Funksjonell styrke er trening som prøver å etterligne de fysiologiske kravene som stilles til oss gjennom dagligdagse aktiviteter. 

Det er vanlig å tro at man er for gammel for styrketrening. Men en rekke undersøkelser viser tydelig at det finnes mange fordeler ved å trene, spesielt for de som er eldre. Dette er fordi man som regel mister mellom en tredel til halvparten av muskelmassen fra man er 30 til man er 80 år gammel. 

For å kunne tilby de mest nyttige og oppdaterte rådene når det kommer til trening og helse, så holder vi nær kontant med fysioterapeuter, kostholdsveiledere, og andre profesjonelle. Vi intervjuer dem, undersøker informasjonen de deler på nettsidene og gjennom bøkene sine, og vi følger med på eventuelle presentasjoner de gir. 

Råd fra en kiropraktor

Christer Olsnes er daglig leder og kiropraktor ved Nor Klinikken avd. Stadionparken i Stavanger. Hans arbeid går ut på å gjenopprette normal funksjon i folk sine muskler og nervesystem når ting har gått galt. Han har utviklet en liste over noen av de viktigste øvelsene vi kan gjøre når det kommer til funksjonell styrke. 

Disse øvelsene bør dreie seg om å styrke og stabilisere musklene i hofteområdet, øvre rygg, og kjernen. De er basert på forskning, og har blitt brukt med gode resultater av mange av Christer sine kunder. Ta for eksempel denne eldre damen som skriver en positiv anmeldelse om klinikken: “Etter jeg nådde 50 begynte jeg å få ryggplager. Fant dere så ved å google kiropraktor Stavanger, og er veldig fornøyd med hjelpen jeg fikk. Christer var hyggelig, og ga meg funksjonelle styrkeøvelser som funker godt. 5 stjerner!”

Her er øvelsene han anbefaler.

Gode funksjonelle styrkeøvelser

  • Armheving og hoftehevning
  • Knebøy med kroppsvekt
  • Omvendt roing
  • Hamstring curl med treningsball

Disse bør gjøres et par ganger i uken. Her er en fin artikkel som godt beskriver disse øvelsene for funksjonell styrke.

Er det første gang du hører om dette temaet? Vi vil gjerne høre hva du synes om det, og eventuelt hvilke øvelser du selv skal begynne å gjøre. Ta kontakt her.